Stampen After Work Live Soul Sessions + Ida Andersson Band

IDA ANDERSSON BAND

Gotländska bandet Ida Andersson Band har just släppt sin andra skiva, IAB 2 och kommer till Stampen 25 januari för att fira detta.

Namn och funktion:
Ida Andersson Jupiter: sång
Edvin Holm: bas
Linn Klintberg: sång, keyboard och percussion
Johan Larsson: trummor
Albin Linder: sax och keyboard
Christopher-Robin Maurin: gitarr

Ida Andersson Band bildades våren 2014 när Ida Andersson Jupiter rekryterade Edvin Holm, Johan Larsson och Christopher-Robin Maurin för att göra ett gig med hyllningar till bluesens kvinnor. Spelningen gick så bra att bandet bestämde sig för att fortsätta. Man knöt till sig Albin Linder på sax och hade även med sig Fia Nordström på körsång. Många gig följde både på Gotland och på fastlandet. I den här vevan gjorde bandet sitt första Stampen-gig, så utsålt att en del folk fick stå ute på gatan och lyssna. Man hade också spelningar på bland annat Mönsterås Blues & Roots festival och Hedemora Blues Jam.

2016 spelade IAB in sin första skiva: Funk ‘n’ Blues. Strax efter valde Fia att hoppa av och bandet fick då möjlighet att knyta till sig multitalangen Linn Klintberg, som förutom sång även spelar keyboard och percussion. Bandet fick nytt blod och giggade vidare över Gotland och på fastlandet. Releasefesten hölls på Stampen efter en inbjudan från Stockholms Bluesförening. De spelade också bland annat på klassiska Stockholm Jazz Festival och Norrtälje Blues & Roots.
Under 2017 lades mycket tid på att komponera nya låtar. Dessa spelades in under 2018, skivan “IAB Två” släpptes den 15 december. Precis som på den förra skivan är alla låtar skrivna av bandet. Ida Andersson Jupiter har skrivit alla texter. Alla låtar är inspelade live i studion helt analogt på gamla klassiska rullband. Ida Andersson Band är kända som ett tight och energiskt liveband som alltid levererar blues och funky bluesrock i spännande tappningar.

Facebook:
https://www.facebook.com/IdaAnderssonBand/

Kom gärna och värm upp på vår afterwork med livemusik 17.30-19.30. Varmt välkomna!

Jan 25 2019
17:00 - 01:00
SEK 80:-