Blå Hissmusik + Fanny Wistrand

BLÅ HISSMUSIK feat. SKANKY FRED & TOVE GUSTAVSSON

Duon Blå Hissmusik består av vännerna Fredrik ”Skanky Fred” Karlsson och Tove Gustavsson. Fredrik och Tove har lång erfarenhet från olika konstellationer. Tove spelar in sin andra soloskiva och debutskivan ”Blue-songs From a Diary” kom vintern 2017. Toves musik har blivit hyllad i sociala medier, radio och tidningar. Fredrik var med och startade upp framgångssagan Lisa Lystam Family Band som har släppt tre skivor. Han har också gjort en rafflande karriär med soloprojektet Fredrik & Puritanerna, samt medgrundare till branchpodden ”Bluespodden”. Och nu har de bestämt sig att föra sina stämmor samman i det som dom kallar för ”Blå Hiss-musik”. Duon blir ofta kritikerrosade av sin publik för att tillsammans skapa en vardagsrumsstämning där alla är inkluderade.

Premiär-spelningen var på kulturhuset i Falun 2019, som förbands-akt till legendaren Peter Carlsson & Kjell Gustavsson Rhythm & Blues Orchestra och dom tog publiken med storm. Detta bidrog till en öppningskonsert av trettondagsbluesen på Fasching 2020. Deras samarbete har också lett till låtskrivande, vilket resulterade i singeln ”All The Things” som Tove släppte 2020. Singeln har sedan dess spelats i diverse radiokanaler och podcasts. Deras repertoar består av stora delar i eget material men också blueslåtar som inspirerat dom. Ta därför på din blåaste skjorta, släpp alla sorger och kliv in i två av Sveriges mest omtalade Bluesartisters vardagsrum.

FANNY WISTRAND

“Katie Melua möter Bob Dylan och Miss Li.”

“Svala öppnade mina bölar-slussar fullständigt.”

“Fin och äkta och bra röst. Längtar efter mer”.

Fanny Wistrand debuterade som soloartist på scenen i september 2021 som supportakt till Markus Krunegård. Sedan dess har hon släppt två singlar och släpper inom kort en tredje låt, EP:n är på gång. Som soloartist inspireras hon av många olika genrer och det är en blandning mellan vispop, singer song med inslag av blues och tango.

– Jag vill att min musik ska vara tänkvärd, reflekterande, ärlig och hoppfull. Musiken är en blandning av Beppes godnattstund för vuxna, ett samtida “barn av vår tids”- porträtt och Titanicfilmens “My heart will go on”. Jag har länge tänkt att jag vill skriva egen musik på svenska men det har inte blivit av förrän nu. Det här är de personligaste låtarna jag någonsin spelat in, säger Fanny.

Fanny Wistrand är en bred artist med många dolda talanger och har i cirka 10 års tid engagerat sig i kulturlivet i olika former samt arbetat med musik där hon spelat alltifrån indie, radiopop och barnmusik. Tre ord som beskriver hennes artisteri är närvaro, humor och energi. Parallellt med sin solodebut frontar hon det energiska bandet Mother Mink och hon har tidigare även körat artisten Dotter, som är känd från melodifestivalen. Återkommande uppdrag är även i barnmusikteatern Pettson & Findus, där hon spelar katten Findus, och har turnerat runtom i Sverige under många år och spelat cirka 500 föreställningar.

Lyssna på Fanny Wistrand:

https://linktr.ee/fannywistrand

Dessa två strålade akter bjuder oss på en magisk afton på Stampen! Dörrar 17.00. Första band på scen 20.00. Varmt välkomna!

 

May 17 2022
17:00 - 01:00
SEK 100:-