Charlie Jiverud Band

Charlie Jiverud Bands debutalbum ”Bulletproof” är en EP som består av 6 egna låtar och spelades in i Boo Studio, Nacka Stockholm, med inspelningstekniker Robert Wellerfors. Detta debutalbum är bara början på en lång resa som dock kommer att påskyndas yttterligare under 2020 genom att bandet då släpper ett fullängdsalbum med fler egna låtar i samma fåra där blues möter Country och Rock n’ Roll.

Bandet skriver ständigt nya låtar och är i ständig rörelse framåt. Nästa album är som sagt redan på gång och kommer släppas under sommaren 2020. Bandet kommer även denna gång att spela in i Boo Studio i Nacka och även denna gång med Robert Wellerfors bakom spakarna.

Charlie Jiverud Bands medlemmar har spelat i många olika konstellationer genom åren på Sveriges musikhimmel. Medlemmarna träffades på Stockholms bluesscen och började planera för detta bandprojekt där kärnan handlar om känsla, sväng, glädje och att inte lämna något till slumpen, vare sig live eller i studiosammanhang. Grundaren Charlie Jiverud är förr och uppväxt i Stockholm. Han började spela gitarr vid 12 års ålder och har sedan dess utvecklats i en brant kurva uppåt och är nu vid 25 års ålder en av Sveriges mest framstående gitarrist inom genren.

Tillsammans med George Hedlunds något jazzinfluerade och framförallt bluesfärgade hammond och pianospel skapar detta en unik dynamik och ljudbild. Kemin får ytterligare dimensioner då bandets stadiga och dynamiska trummis Håkan Englund (Viktoria Tolstoy, Robert Wells m.fl.) bidrar med häng och tajming i den absoluta världsklassen medans bassisten Robert Ivansson (Titiyo, Clas Yngström, Charlotte Perelli, m.fl) skapar en stadig grund att stå på men i samma stund drömska melodier på basen, för att inte tala om när ståbasen åker fram. Bandets studiotekniker Robert Wellerfors och likaså namne med bassisten har genom åren spelat in många stora artister så som Roxette, Ace of base, Sator, Ulf Lundell, The Creeps, Michael Bolton m.fl.

Charlie Jiverud Band har här hittat en producent som verkligen förstår deras genre och bidrar också till bandets stora ljudbild. Ep’n Bulletproof är den perfekta aptitretaren för 2020 års fullängdsalbum som garanterat kommer väcka stor uppmärksamhet. Låtarna talar för sig själva och låtskrivarduon Charlie Jiverud och George Hedlund har verkligen hittat en symbios som känns totalt naturlig som bottnar i blues, country och rock men som dock detta känns nyskapande. Det är dags för världen att bli hip och börja lyssna, för detta är bara början. Snart i en stad nära dig.

Line-up:
Charlie Jiverud – git+vocals
George Hedlund – Keys
Karl Ivert – Bass
Håkan Englund – Drums

Show 21.00-00.00 (speltiderna är ungefärliga). Varmt välkomna!

Jul 29 2023
21:00 - 01:00
SEK 100:-