David Henriksson & Daze Delight

Denna kväll firas releasen av debutalbumet från David Henriksson & Daze Delight! Plattan har fått titeln “Progressive Roots” och har fått väldigt fin respons av branschfolk och media. Under kvällen kommer bandet spela material från skivan men även en del nya alster!

Gitarristen David Henriksson bodde under 2017-2020 i Nashville. Under den tiden turnerade han runtom i 36 av USA’s delstater, spelade med 12 artister som toppat Billboards- countrysingellista och gjorde många framträdanden på de ikoniska konserthusen Grand Ole Opry House och Ryman Auditorium.

I detta band har David med sig några av sina svenska favoritmusiker och slänger ihop en smoothie med svänget från bluesen, improvisationsandan från jazzen, twanget från countryn, tyngden från rocken och spelmansglädjen från folkmusiken. Repertoaren består nästan uteslutande av originalkompositioner av David och är till övervägande del instrumental.

David Henriksson – elgitarr, sång
Daniel Karlsson (The Beat From Palookaville) – klaviatur
Patrik Engström (Ida Bang & The Blue Tears) – elbas
Johannes Sidenqvist (Julia & The Basement Tapes) – trummor

Ett par citat:
”Jag brukar ledsna på instrumentalmusik efter några låtar och saknar nästan alltid sång, men det här var det bästa instrumentala gig jag har sett!”
– Pontus Snibb, Wreck of Blues

”David Henriksson med vänner visar att genre inte behöver vara absolut. Gitarrbaserad musik i världsklass. Innovativt och inspirerande.”
– Gianni Bonafedi, Karlskoga Konsertförening

Vi öppnar 17.00. Show 20.00. Varmt välkomna!

Jan 26 2023
17:00 - 01:00
SEK 100:-