Little Gunnar’s Blue Tuesdays: Steakhouse

STEAKHOUSE

Steakhouse är tillbaka.

Ett möte i Astons källare hade senhösten 2006 bokats in, och de fem gymnasievännerna skulle anta ett bandnamn. Någon tyckte att ”Steakhouse” lät tufft och planerna i blev genast storslagna där turnéplanen snart kom att ligga på bordet. Medlemmarna insåg dock rätt snart ett problem. Likt många andra unga aspirerande musiker, saknades både transportfordon, samt ambition att kunna framföra ett sådant inom överskådlig framtid. Johan, den ena gitarristen hade visserligen precis tagit körkort, men lastutrymmet i hans Volvo 740 fick ses som fullastat redan efter att Aston envist placerat sin Marshall topp tillhörande den ”8 st-högtalarelement-stora” lådan. Medlemmarna fick tänka kreativt, och antog kriteriet att spelställe ska finnas inom en radie, liten nog att även den tanigaste sort av gymnasieestet skulle på egen hand klara av att bära dit ett trumset. Det naturliga valet föll sig på ”Tony’s Place”. Ett såkallat förortshak med oklar form av serveringstillstånd, en meny som förändrades i ett tydligt samband med ägarens för tillfället aktuella partner, samt krypavstånd till Lars föräldrahem. Helt perfekt. Johans övertalningsförmåga var redan kring denna tid mycket ökänd, och gemensamt beslutades att han skulle göra ”jobbet”. Johan, gjorde sig redo, och likt en gig-sökande missil satte han sig i den gamla fyrkantiga, rostfläckiga vita bilen med seger i sikte. Den uppochner-spelande Rågsved-sonen bokade in bandets första gig med råge. 500kr och tre öl per medlem, ett gage som även i dagens mått står sig bra.

Bandet Steakhouse fortsatte under andra halvan av 00-talet förgylla det där kvarteret i Tyresö och började så småningom odla sig ett namn. Bandet reste mellan städer och etablerades snart som ett band som spelar klassisk svängig rock med en stor portion blues och soul.

På senaste har det varit rätt tyst på grund av andra musikaliska äventyr, men nu är dom samlade igen och drar snart till med en riktig pangspelning!

Kajsa Borg – Sång
Aston Farnell – Gitarr
Johan Kvarnström – Gitarr
Tobias Rydberg – Bas
Lars Udikas – Trummor

Vi öppnar kl 17.00. Show 20.00. Välkomna!

Feb 25 2020
17:00 - 01:00
SEK 80:-