Marína Ósk Kvartett

Efter sitt debutalbum Athvarf, vilket renderade henne två nomineringar i ”Icelandic Music Awards” 2020, släppte isländska sångerskan och kompositören Marína Ósk sin andra LP i augusti 2022 – One Evening In July. På albumet blottas Marínas djupa kärlek för 50- och 60- talsjazzen, då kompositionerna avslöjar hur nära hennes sinne för melodi och harmoni ligger ”The American Songbook”.

Musiken, som mestadels är skriven av Marína, är utsmyckad med texter på både isländska och engelska. Marínas modersmål, isländska, har en lång historia av historieberättande. Språket är fullt av metaforer och målande ord som Marína säger är är ”Perfect for jazz!”. Texterna kombinerar den romantiska jazz standard-stilen med moderna frågeställningar och ämnen, och aktualiserar på så sätt den nostalgiska jazzkänslan.

Marína Ósk har spenderat de senaste 10 åren med att studera jazz, improvisation och komposition vid musikkonservatoriet i Amsterdam och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Under den här tiden har hon dykt djupt ner i jazztraditionen, dess språk och ”The American Songbook”, där hon har funnit sin musikaliska hemvist som artist och kompositör. Marína medverkar på sex album, inklusive sina två soloalbum, och alla har fått ett varmt mottagande av pressen i Island och övriga Norden. Hon har turnérat i Skandinavien, Nederländerna, Estland och Grekland, samt spelat på flera högt ansedda jazzfestivaler såsom Oslo Jazz Festival och Reykjavík Jazz Festival. För närvarande är Marína baserad i Reykjavík, där hon är en av frontfigurerna på den isländska jazzscenen, samt en mycket eftertraktad sångpedagog.

I Marína Ósk Kvartett medverkar förutom Marína själv, internationella piano- och vokalstjärnan Anna Gréta, svenske trumpetaren Erik Tengholm och hans bror, kontrabasisten Johan Tengholm och på trummor Henrik Jäderberg.

Vi öppnar kl 17.00. Show 20.00. Välkomna!

 

Apr 27 2023
17:00 - 01:00
SEK 100:-