Max Schultz Trio

Max Arndth Schultz, född 31 augusti 1960 i Stockholm, är en svensk jazzgitarrist som spelar och komponerar musik inom såväl jazz-, blues- och popgenren. Han började spela gitarr vid 10 års ålder efter att ha sett en konsert med Jimi Hendrix i Stockholm och turnerade 1979 med bandet Rena vätskor i Stockholm som även deltog även i en film av SVT. Därefter engagerades Max Schultz i gruppen Mynta där han under sju år utvecklades som jazzgitarrist och även kom i kontakt med indiska musikaliska influenser. Mynta turnerade såväl i Skandinavien som på internationella arenor som Montreaux Jazz Festival samt i Singapore, Bombay, Cuba och Nicaragua.

1993 vann Max Schultz Rikskonserters och Caprices utmärkelse Jazz i Sverige och spelade in en egen skiva med Joakim Milder (sax), Christian Spering (bas), och Magnus Grahn (trummor) – en konstellation som senare döptes till Max Schultz band. Max Schultz har samarbetat med andra jazzmusiker och artister som Håkan Broström, Herbie Hancock, Bob Moses, Nils Landgren, och Esbjörn Svensson, Svante Thuresson, Anna Nederdahl och Tommy Körberg. Max Schultz har även arbetat som studiomusiker på inspelningar med Marie Fredriksson, Rebecka Törnqvist och andra artister.

Kvällens line-up:
Max Schultz – Gitarr
Chris Montgomery – Trummor
Martin Höper – bas

Bandet spelar mellan 20.00-22.00. Bokning sker endast via mail reservations@geronimosfgt.se. Var noga med att skriva att det är STAMPEN du vill boka bord på. Skynda att haffa de fåtal platser som finns! You snooze you lose! Ni andra – se konserten live på www.facebook.com/stampen.se

Välkomna!

Aug 01 2020
20:00 - 01:00