Skanky Fred & Puritanerna

Skanky Fred & Puritanerna (fd. Skanky Fred & The Finnish Flames)

Skanky Fred eller Fredrik Karlsson som är hans riktiga namn. Ursprungligen från arbetarstaden Norrköping, samma kvarter som legenderna från bandet Eldkvarn. Fredrik var med och startade upp framgångssagan Lisa Lystam Family Band, turnérat i norden/europa och spelat med hjältar som Clas Yngström, Roffe Wikström, Mike Zito. Hans röst brukar beskrivas precis exakt som hans gitarrspel: skitig och soulig. Fredrik är på detta en av grundarna till Bluespodden, som är en podcast om Blues & Roots-musik.

I en tid där Blues & Roots-musik mestadels skrivs och framförs på Engelska valde Fredrik att göra motsatsen, enbart framföra och skriva Blues och Roots musik på svenska. Skanky Fred & Puritanerna är en explosiv urkraft med passionerade liveshower. Som artist och låtskrivare är Fredrik speciell, inte för att han väver in sina meningar i böljande metaforer. Utan för att han är direkt och ärlig, ärligheten trollbinder hans publik. Ingen blir lämnad oberörd efter en konsert. Det finns tydliga influenser från Afrikas västkust, Creedence Clearwater Revival, Roffe Wikström och Totta Näslund, den gemensamma nämnaren är Bluesmusik.

Puritanerna består av Surjo Benigh (Bas) och Jonas Backman (Trummor) är två musiker som har lång erfarenhet. Dom är en stor anledning till att Skanky Fred & Puritanerna låter som den gör. Skanky Fred & Puritanerna ger ”Neobluesen” ett ansikte med bred musikalitet, virtuositet och den ständiga nyfikenheten att ta musiken längre.

Bandet består av
Skanky Fred – Sång & Gitarr
Surjo Benigh – Bas & Barriton
Jonas Backman – Trummor

Vi öppnar kl 17.00. Show 18.30-21.30. Välkomna!

Jun 17 2021
17:00 - 22:00
SEK 100:-