Skanky Fred & The Finnish Flames

Skanky Fred & The Finnish Flames

Skanky Fred eller Fredrik Karlsson som är hans riktiga namn. Är ursprungligen från arbetarstaden Norrköping, samma kvarter som det legendariska bandet Eldkvarn. Fredrik var med och startade upp framgångssagan Lisa Lystam Family Band, turnérat i norden/europa och spelat med hjältar som Clas Yngström, Roffe Wikström, Mike Zito. Hans röst brukar beskrivas precis exakt som hans gitarrspel: skitig och soulig. Fredrik är på detta en av grundarna till Bluespodden, som är en podcast om Blues & Roots-musik.

I en tid där det till står del skrivs och framförs låtar på engelska valde Fredrik att göra motsatsen. Att enbart framföra och skriva musik på svenska. Skanky Fred & the Finnish Flames är en urkraft som med explosivitet och passionerade liveshower. Som artist och låtskrivare är Fredrik speciell, inte för att han väver in sina meningar i böljande metaforer. Utan för att han är motsatsen uppriktig och ärlig, det är ärligheten som trollbinder hans publik. Ingen blir lämnad oberörd efter en konsert. Det finns tydliga influenser från Afrikas västkust, Creedence Clearwater Revival men det främsta kärnan är Bluesmusik.

The Finnish Flames som består av Surjo Benigh (Bas) och Jonas Backman (Trummor) är två musiker som har lång och mycket erfarenhet i musikbranschen. De är en stor anledning till att den självbetitlade debut EPn låtar som den gör. Skanky Fred & the Finnish Flames är ger ”Neobluesen” ett ansikte och är här för att stanna.

Bandet består av:
Skanky Fred – Sång & Gitarr
Surjo Benigh – Gitarr/Bas
Jonas Backman – Trummor

Vi öppnar kl 17.00. Show 20.00. Välkomna!

Mar 12 2020
17:00 - 01:00
SEK 50:-