Stampen After Work Live Soul Sessions +n Solid Zue & The Crooked Teeth

Solid Zue & The Crooked Teeth

Zubaida Solid (aka Solid Zue) beskrivs bäst med orden ”kraftfull stämma i liten kropp”. Under de senaste åren har man kunnat se henne på Stockholms bluesscen och i diverse musik-sammanhang, med bland annat Ladies Got The Blues, Among Lynx, Max Schultz trio, Siena Root m.fl.

Med inspiration av stora röster inom Blues, Soul och 70-talets rockera, sammanflätar hon sitt soul-bluesiga sound med lekfull improvisation och tonvis av attityd.

“The Crooked Teeth” utmärks av ett svängigt kraftpaket som består av en rysligt tight bas- och trumsektion som spelat ihop sedan barnsben i glada Hudiksvall. De kompletteras i sin tur av två gitarrister som delar på både förnamn och sitt intresse för gitarr. Inspirationen hämtas ur en bred palett av genres så som soul, jazz, funk, rock, country, roots rock – alltsammans integrerat med bluesig röd tråd.

Solid Zue and The Crooked Theeth gjorde sin debut september 2019 på Fasching i Stockholm öppnandes för Lisa Lystam And The Family Band och nu kommer de till Stampen med både eget material samt favoritlåtar inom Blues- och soulträsket.

Bandet består av:
Zubaida Solid – Sång och klaviatur
Charlie Karlsson – Gitarr
Charlie Holmlund – Gitarr och sång
Simon Svedmyr – Bas
Johannes Braaf – Trummor

På scen kl 21.00. Sväng gärna förbi på afterwork med livemusik 17.30-19.30 innan dess! Välkomna!

Jan 31 2020
08:00 - 01:00
SEK 50:-