Stockholm Jazz Festival: City Nights

CITY NIGHTS

Fyra väletablerade jazz- och rock-musiker på den svenska musikscenen blir rörande överens om att de ville gräva ned sig i den rika jazzrockmyllan som uppstod på 70-talet och göra något nytt, eget, där egna influenser av svensk och internationell jazz, improvisationsmusik, rock och pop kunde ta plats. Resultatet blev City Nights!

I september 2013 släpptes den självbetitlade debuten som mottogs med grymma recensioner och ledde till spelningar på klubbar runt om i Sverige, festivaler som Sandviken Big Bang och även flertalet spelningar i Tyskland som Berlin, Dresden, och Hamburg.

City Nights är:

Nils Janson – Trumpet & Keyboards
Nils är medlem i flera grupper som Stockholm Jazz Orchestra, Peter Danemo’s LED, Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra samt tidigare medlem i Fredrik Norén Band under flera år. Har spelat in två uppmärksammade skivor i eget namn. En av Stockholms mest efterfrågade trumpetare och solister som rör sig obehindrat mellan genrer och bl.a. även hörts med Tomas Rusiak, Mando Diao och Hoffmaestro.

Chris Montgomery – Trummor
Chris Montgomery har spelat med artister och musiker som Palle Danielsson, Bobo Stenson, Monica Dominique, Barbara Hendricks och Rigmor Gustafsson mfl. Har i eget namn släppt skivan “If not for you” med gruppen Our Park (Fabian Kallerdahl och Victor Furbacken).

Andreas Hourdakis – Gitarr
Har spelat med en mängd svenska artister inom jazz och popgenren. Med artister som Jeanette Lindström, Joakim Milder, Sebastian Studnitzky, Nina Persson och Veronica Maggio har han turnerat i Sverige samt internationellt. Han är också medlem i Magnus Öströms band och har spelat in två skivor med gruppen. Andreas debut släpps i mars 2015.

Martin Höper – Bas
Spelar med musiker och artister som Rigmor Gustafsson, Koop, Taken By Trees, Fredrik Norén Band, Karl-Martin Almqvist, Nina Persson och många fler. Släppte sin debutsoloskiva The Bride 2012.

www.facebook.com/citynightssweden/

Dörrar 17.00. Show 20.00. Välkommen!

Oct 17 2021
17:00 - 01:00
SEK 100:-