Stampen Blues Jam + The Blue Benders

Sveriges bluesframtid? Efter sommarens och höstens galna festivalsuccéer är detta nu ett faktum. ”Festivalens höjdpunkt” var den stående kommentaren från väldigt många festivaldeltagare efter Tidaholms bluesfestival. Detta bl a i konkurrens med Torbjörn Risager och Lisa Lystam Family band!

Fronttrion i detta hypade band går fortfarande på gymnasiet, läser läxor och försöker hänga med på lektionerna. Att ett gäng 17-18-åringar kan leverera på denna nivå har gett Bluessverige ett minst sagt ungdomligt framtidshopp!

Surahammarbördige Edvin Kihlberg Öström äntrade, helt självlärd och utan någon egentlig musikalisk skolning, Hedemora Bluesjam, nyss fyllda 14 år, hösten 2017 och skapade där en musikalisk plattform. Uppvuxen med Jimi Hendrix o Stevie Ray Vaughan ur hemmets högtalare som än idag är hans största förebilder. Idag ses Edvin som en av de största och mest talangfulla gitarrbegåvningarna inom blues/bluesrock- och classic rockscenen. Han har vid ett flertal tillfällen bl a gästat Pontus Snibbs olika konstellationer sedan 15-årsåldern. Brorson till den legendariske trumslagaren Magnus Öström (EST, Rymden, etc) och systerson till den magnifike trumslagaren Rasmus Kihlberg (Nisse Landgren, Viktoria Tolstoy, etc) kan man lugnt säga att Edvin för släktens musikaliska arv vidare.

Som liten fick Samson Mirro ofta följa med på konserter där farfar Eric Bibb uppträdde. Han hängde med mamma och pappa på musikaler och inspirerades då vad man kunde göra med rösten och musik. Första jammen i Gamla stan 2020 gav stor och omedelbar uppmärksamhet. Succé är bara förnamnet! Samson har en unik, skitig stämma, som sprungen ur ett långt bluesliv, trots sina blott 17 år. Son till musikalartisten och dansaren Rennie Mirro och sonson till den legendariske Eric Bibb kan man lugnt säga att familjen Mirro/Bibb har säkrat det musikaliska arvet.

Efter att ha hängt med Edvin till Gamla stans källarvalv och dess jamscen har den s k jumpbluesen och old-schoolbluesen blivit Morris Malek Andersson stora inspiration och han har blivit en hängiven och framgångsrik tolkare av denna genré. Idag inspireras han i det hänseendet av gitarrister som Dylan Bishop, Nick Curran, Tomi Leino och Anders Lewén.

Rytmsektionen, som håller ordning på de ovan nämnda yrvädren, består av två multimusikaliska 25-åriga musikgenier ursprungligen från Göteborgsområdet.

Karl Ivert, från Alingsås på ståbas. har under senaste åren etablerat sig om en av de mest efterfrågade basisterna i blues- och rootsgenrén. Karl är dessutom idag en mycket framgångsrik musikproducent. Bl a så medverkar Karl i produktionen av en låt som numera ligger på plats 30 på amerikanska Bilboardlistan.

Oskar Boså, från Lerum på trummor bygger tillsammans med Karl ett enastående fundament där svänget, timingen och känslan är monumental. Ett fundament som håller ordning på galenskaperna framför dem.

Mina damer & herrar, vi ger er The Blue Benders!

Edvin Kihlberg Öström – Gitarr
Samson Mirro – Sång
Morris Malek Andersson – Gitarr
Leo Lindberg – Bas/Orgel
Oskar Boså – Trummor

Show 21.00. Innan dess hoppas vi att ni svänger förbi på BLUESJAM med Derek January mellan 17.00-19.00. Varmt välkomna!

Aug 27 2022
13:00 - 01:00
SEK 100:-