Stampen Big Time Blues Jam + Top Dogs

Lördag och dags för STAMPEN BLUES JAM med jamledare Tommy Moberg & Urban Hed 14.00-19.00. Denna gång är det 1-årsjubileum för Tommy och Ubbes jam!

Tommy “BigT” Moberg & Urban Hed är rytmsektionen som blivit något av ett radarpar på den Svenska Blues-scenen & är kända från band som The Beat From Palookaville, Trickbag, Urban Allstars & Mercury Bluesband. Sen aug 2018 håller de även i bluesjammet på Stampen 1 gång i månaden och husbandet består förutom Tommy och Ubbe av den rutinerade toppklass-gitarristen Thomas Hammarlund och ibland även en fjärde kugge som kommer att variera från gång till gång. De bjuder även på en “Very Special Guest” på sina jam. Denna gång gästar ingen mindre än en av Sveriges största blues- och soulröster – MARINO VALLE!

Som framgår av namnet så handlar detta om ett jam med fokus på traditionell blues. En mix av specialinbjudna och spontanbesökande musiker kommer att bli uppbjudna att jamma vilket innebär att det (till skillnad från en del andra jam) inte finns någon spelgaranti för alla musiker varje gång.

Så här går det till:
– Om du vill jamma, anmäl dig till Urban eller Tommy (detta innebär inte per automatik att du kommer att spela/sjunga men vi gör så gott vi kan).
– Om du frontar (alltså sjunger) ange låt-titel, stil, tonart & tempo
– Om du är solist/kompmusiker, se till att ditt instrument är stämt innan du går upp. Och du, lämna effektboxar/pedalbord hemma.

Stanna kvar för kl 21.00 är det dag för underhållning av toppklass – TOP DOGS!

Top Dogs startades den 18 februari 2011. Bandet hämtar sin inspiration i den amerikanska södern, där gränserna mellan soul, blues och funk är suddiga. Till bra musik ska man kunna dansa, älska och äta flottig mat. Det är det viktiga, och det är sån musik Top Dogs spelar.

Sverker Blomberg längst fram med sin stora varma röst och eleganta gitarrspel, ofta med en tvåfärgad lacksko på wah-wah-pedalen. Bredvid honom Erik “Möbeln” Pettersson, en galen groovemästare bakom sin kluckande, fräsande hammondorgel. I maskinrummet jobbar komphundarna Patrik Norrman på sin bas och slagverkaren Fredrik Bergström hårt för att hålla svänget både tungt och lätt på samma gång.

Låtarna lånar vi från dom bästa: Southern soul-ikonerna Syl Johnson, Al Green och O V Wright, soulblues-mästarna Little Milton, Bobby “Blue” Bland och B B King eller New Orleans-giganterna The Meters, Allen Toussaint och Jessie Hill. En nypa Delbert McClinton behövs alltid för att balansera smakerna.

Top Dogs har under senare år haft förmånen att få vara kompband åt ett antal amerikanska soul/blues artister som Toronzo Cannon, Larry Garner, Arthur Adams, Johnny Rawls, Deitra Farr, Angela Brown, Tad Robinson och Toni Lynn Washington.

Top Dogs är bandet som passar i både små och stora sammanhang. Dom spelar inte för varandra utan för publiken, vare sig den består av tio eller tusen personer. The blues will make you happy too!

Top Dogs Facebook
Top Dogs Soundcloud

Varmt välkomna!

Aug 17 2019
17:00 - 01:00
SEK 80:-